Tucak ostaje izbornik do 2024. godine

Ivici Tucku, izborniku Hrvatske vaterpolske reprezentacije na prijedlog Stručnog savjeta jednoglasnom je odlukom Upravnog odbora produžena suradnja za još 4 godine, do Olimpijskih igara u Parizu 2024. godine.

Odluka je donesena s osvrtom na njegov cjelokupan dosadašnji rad i postignute rezultate, priopćio je Hrvatski vaterpolski savez.

- Izuzetno mi je drago da smo postigli zajednički dogovor. Želja mi je bila da nastavimo suradnju te mi je drago da su i stručni savjet i upravni odbor složno reagirali u toj zajedničkoj odluci. Ambicije reprezentacije ostaju iste, očekuju nas velika iskušenja, prvo Olimpijske igre u Tokiju potom cijeli niz natjecanja. Prije svega tu je domaćinstvo Europskog prvenstva u Splitu 2022. godine za koje ne krijemo da imamo najveće ambicije. Kurs hrvatske reprezentacije ostaje isti, težnja čim boljim rezultatima i u budućnosti. Svi u Savezu, igrači i ja puno smo motiva te se nadam se da ćemo i dalje donositi dobre rezultate, rekao je izbornik Ivica Tucak.

Pod njegovim je vodstvom Hrvatska osvojila brojne medalje na velikim natjecanjima, od čega se ističe svjetsko zlato iz Budimpešte 2017. godine.