Kramarić: Više bih dao Vatrenima da igram na poziciji kao u klubu

Hrvatski rerezentativac Andrej Kramarić briljira u dresu Hoffenheima, tamo gdje je počeo potkraj prošle sezone nastavio je na početku ove, a vrhunac je došao prošlog vikenda, kad je s dva gola potopio europskog prvaka Bayern. 

Telefonski je s Kramarićem razgovarao Boris Jelavić.

Što s odmakom misli o dvoboju protiv Bayerna i uvjerljivoj pobjedi?

- Bila je fenomenalna utakmica, odigrali smo na vrhunskoj razini, i u obrani i u napadu. Ne pobjeđuje se svaki dan Bayern, najbolja ekipa na svijetu, ne zabijaju se dva gola protiv njih svakodnevno, tako da sam stvarno sretan i ponosan, kako na sebe, tako i na cijelu ekipu. Sve je bilo savršeno, cijela utakmica, tako i ta zadnja akcija. Sve je bilo po špagi, bitan gol da smo se malo odmaknuli, na kraju moram reći da smo čak i razbili Bayern, mogao je čak biti i veći rezultat.

Osjeća li hrvatski napadač da trenutačno igra najbolji nogomet karijere?

-  Teško je o tome pričati, ja sam zadnjih pet-šest sezona na najvišoj razini, najviše zabijam što se tiče hrvatskih igrača. Teško bih sad mogao reći da sam u životnoj formi, samo nastavljam ono što sam i prije radio. Samo želim ostati zdrav i fit i uživati u nogometu, rekao je.

Stavlja li ipak sam sebi sad veći pritisak?

- Fenomenalan start, nastavio sam tamo gdje sam završio prošle sezone. Motiviran sam i željan minuta i igara. Nadam se da ću ostati zdrav i da će se nastaviti ovako dalje. Lijepo je to vidjeti na papiru, svi znaju tko je Bayern i kakve igrače ima, ali bilo bi glupo od mene nešto obećavati i stavljati sam sebi pritisak, želim samo uživati u nogometu i kako bude.

Usporedba predstava u klubu i u redovima Vatrenih?

- Hoffenheim i reprezentacija su drugačije, i drugačija je moja uloga, moja pozicija na terenu. Sigurno da bih volio da i u reprezentaciji igram poziciju koju igram u klubu, sigurno da bih tako i ja puno više dao i pomogao reprezentaciji, zaključio je napadač Hoffenheima.