Brnjac: Pronaći najbolja rješenja za probleme hrvatskog sporta

Ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac sudjelovala je u ponedjeljak na 20. sjednici Nacionalnog vijeća za sport na kojoj se raspravljalo o pitanjima od značaja za unapređenje sporta.

Unatoč svim problemima, uzrokovanih pandemijom Covida-19, s kojima se resor sporta susreo tijekom godine ministrica Brnjac, nada se boljoj 2021. godini.

- U ovu sezonu ulazimo ipak malo optimističniji. Posebno je dobra vijest da su počela nova natjecanja, a nadam se da ćemo sljedeće godine imati i bolje vijesti i da će se velika međunarodna natjecanja koja su trebala biti održana u 2020. godini moći održati u 2021, rekla je ministrica.

- Obzirom da je Nacionalno vijeće za sport najviše stručno tijelo koje se brine za razvoj i kvalitetu sporta u Republici Hrvatskoj iznimno je važno čuti njihovo mišljenje i prijedloge. U ovom izazovnom razdoblju za hrvatski sport očekujemo pomoć svakog dionika kako bismo pronašli najbolja rješenja za sve aktualne probleme, ali i za smjernice kako u budućnosti vidimo daljnji razvoj našeg sporta. Sigurna sam u odličnu suradnju s Nacionalnim vijećem za sport, kao što je to bila i do sada, uz uvjerenje da ćemo zajednički, i ovim spajanjem s resorom turizma, još bolje pozicionirati hrvatski sport, rekla je ministrica Brnjac.

Na sjednici se razgovaralo o proceduri, odnosno o usklađenosti plana zakonodavnih aktivnosti za 2021. godinu te osnovnim smjernicama novog Zakona o sportu. Članovi Nacionalnog vijeća upoznati su s mogućnostima financiranja sporta putem EU fondova, stanjem i perspektivama u narednom programskom razdoblju, a razgovaralo se i o novom programu osposobljavanja za stručni rad u sportu Kineziološkog učilišta Equilibrium te o ispravljenim programima osposobljavanja za stručni rad u sportu Pučkog otvorenog učilišta Pula i Fitnes učilišta Ostvari san.