Hrgović: Već se sutra mogu boriti s najvećima, ali to nije do mene

Najbolji hrvatski boksač u teškoj kategoriji Filip Hrgović, nakon što je u subotu u Danskoj u drugoj rundi nokautirao 39-godišnjeg Grka Alexandrea Kartoziju, vratio se u Hrvatsku. U zagrebačkoj zračnoj luci održao je konferenciju za novinare.

Za početak je zahvalio na dočeku, no smatra da ga nije zaslužio.

- Vratio sam se u akciju nakon deset mjeseci. Uvodni meč da ponovno osjetim kako je biti u ringu. Protivnik je bio takav kakav je bio nakon deset mjeseci stanke, po mjeri. Završilo je na malo dramatičan način, nadam se da će sve biti dobro s njim i da je u redu, rekao je Hrgović pa još jednom istaknuo kako mu je drago što je ponovno boksao i kako ga do kraja godine očekuju još dva meča.

Sljedeći protivnik Hrgovića, za mjesec dana, bit će 39-godišnji Amerikanac Rydell Booker, koji u karijeri ima 26 pobjeda i tri poraza, i dobro poznaje Hrgovića jer su zajedno sparirali.

- Na mojim menadžerima je da dogovaraju borbe. Ja već dugo prozivam velika imena i svi znamo da je svima rizično prihvatiti borbu sa mnom. Ja se već sutra mogu boriti s najvećima, ali to nije do mene. Moj sljedeći meč će biti 12., a Anthony Joshua se tad borio s čovjekom s kojim sam se ja borio u prvome, to govori o kvaliteti protivnika, istaknuo je Hrgović.