Blažević: Trener mora znati zaintigirati sportaše

Da nam je bavljenje sportom kao naciji i te kako potrebno, podsjeća Europski tjedan sporta koji je u Karlovcu obilježen uz okrugli stol na temu “Važnost sporta za pojedinca i društvo”.

Sugovornici su bili "trener svih trenera" Miroslav Ćiro Blažević, bivši rukometni vratar, a danas trener Vlado Šola, karlovački nogometni trener Sanjin Lucijanić, zamjenica župana Karlovačke županije Vesna Hajsan-Dolinar, načelnik Sektora za razvoj sporta u Ministarstvu turizma i sporta Darko Vučić, profesor na Kineziološkom fakultetu Zagreb Zrinko Čustonja i specijalist interne medicine dr. Dragan Božičević.  

- Djeco bavite se sportom. Sport je zdrav, sport je zabavan i sport vas nikada neće iznevjeriti, rekao je Šola.

Najdugovječniji trener istaknuo je kako mnogo toga ovisi o samom treneru.

- On ih mora zaintigirati, mora u svom programu napravit jedan interesantan trening tako da se oni vesele svaki put kad trebaju ići na taj trening, istaknuo je Blažević.

Tjedan sporta namijenjen je svima bez obzira na dob, podrijetlo ili tjelesnu pripremljenost. Ova europska kampanja inspirirat će Europljane da budu aktivni (#BeActive) tijekom Tjedna sporta i ohrabriti ih da ostanu aktivni tijekom cijele godine.