Rožman: Za nas je ovo bilo polufinale, a sada slijedi finale

- Bila je to teška utakmica. Znali smo u kojem će smjeru ići, no bili smo strpljivi. Za nas to je bilo polufinale, a sada slijedi finale, kazao je trener Rijeke Simon Rožman nakon pobjede protiv Kolosa i plasmana u play-off Europske lige.

Bila je to tvrda utakmica bez previše prilika na obje strane, a pitanje pobjednika razriješeno je u produžetku. Rijeka je povela u 102. minuti golom Joao Escovala, a pobjedu domaćina potvrdio je Franko Andrijašević golom u 115. minuti.

- Znali smo u kojem će smjeru ići utakmica, no bili smo strpljivi. Bili smo bolji, imali smo inicijativu. Sretan sam zbog svih nas, zbog kluba i navijača, kazao je Rožman na konferenciji nakon susreta.

Rožman je istaknuo kako je bilo jako teško probiti čvrsti ukrajinski blok.

- Jako je teško igrati protiv njih, teško je probiti njihov blok. Malo nam je nedostajalo mirnoće u završnici. no dečki su bili na razini, dodao je slovenski stručnjak.

- Bili smo mirni, nismo još ekipa koja bi mogla 90 minuta funkcionirati savršeno. Igrači su napravili sve što smo očekivali, čak i više.

Rijeka će plasman u natjecanje u skupinama loviti 1. listopada na gostovanju kod Kopenhagena koji je sa 3-0 pobijedio poljski sastav Piast Gliwice.

- Za nas to je bilo polufinale, a sada slijedi finale. Imamo dovoljno vremena kako bi se pripremili. Dobro znam klub, sreća za nas je što neće biti gledatelja jer je atmosfera na stadionu sjajna.

Rožman se zahvalio i navijačima koji su ispred stadiona bodrili Rijeku.

- Skidam im kapu, njihova podrška nam mnogo znači, poručio je na kraju.