Plenković: Nadam se skorom povratku sporta u školske dvorane

Nizom sportskih aktivnosti u svim zemljama Europske unije od 23. do 30. rujna obilježava se Europski tjedan sporta. Prilikom svečanog otvaranja u Zagrebu, premijer Andrej Plenković za slušatelje Hrvatskoga radija odgovorio je na neka od aktualnih pitanja održivosti našega sporta u doba pandemije.

- Ovo je posebna godina, bez velikih sportskih natjecanja koja su otkazana ili odgođena, ali kako je bilo drugima, tako je i nama. Mislim da smo napravili iskorak i pronašli sredstva da sportski klubovi prežive, to je aktivnost koju ćemo uvijek podržavati, tu nema dileme, rekao je u uvodu premijer Andrej Plenković, otklonivši sumnje u nastavak sportskih natjecanja na zatvorenom tijekom zime, što se u nekim zemljama dovodi pod znak pitanja.

- Koliko vidim sve se odvija u redu, utakmice i natjecanja su u tijeku, nažalost bez publike, ali tako je i primjerice u NBA ligi. Ako mogu LeBron James i društvo, izdržat će i naši sportaši.

Jedno od još neriješenih pitanja jesu treninzi mlađih dobnih kategorija u školskim sportskim dvoranama, što predstavlja ozbiljan problem hrvatskom sportu u cijelosti.

- Pratio sam malo tu problematiku i koliko čujem to bi se moglo promijeniti već od sljedećeg tjedna. Baš sam se raspitivao za treninge svog sina predškolske dobi kojeg taman vodim na džudo i svi se nadaju početku treninga. Nadam se da će to biti moguće.