Di Mariji izrečena zabrana nastupa na četiri utakmice

Argentinski napadač francuskog nogometnog prvaka PSG-a Angel Di Maria dobio je zabranu nastupa na četiri utakmice, zbog sudjelovanja u incidentu pred kraj utakmice njegovog kluba i Olimpique Marseillea, objavila je Francuska liga.

Di Maria je izbjegao bilo kakvu sankciju na terenu u dvoboju u kojem su isključena čak petorica igrača Neymar, Leandro Paredes i Layvin Kurzawa na strani PSG-a, a Dario Benedetto i Jordan Amavi iz Marseillea. No, protiv Argentinca je pokrenut stegovni postupak nakon što je trener Olimpiquea Andre Villas Boas izjavio da je Di Maria pljunuo jednog od njegovih igrača.

U priopćenju Francuske lige nije navedeno zbog čega je argentinski reprezentativac kažnjen. Suspenzija počinje vrijediti od utorka, tako da će Di Maria moći biti u sastavu na nedjeljnom gostovanju kod Reimsa, ali će propustiti utakmice protiv Angersa, Nimesa, Dijona i Nantesa.

Liga još razmatra sukob između Neymara i braniča Marseillea Alvara Gonzaleza, a odluku o mogućim sankcijama donijet će 30. rujna. Neymaru je inicijalno izrečena zabrana nastupa na dvije utakmice zbog udarca u Alvarov potiljak. Brazilac je nakon utakmice optužio Španjolca za rasističke uvrede, a branič Marseillea je odbacio Neymarove optužbe.