Srna poručio Rakitiću: Hvala na svemu; opraštaju se i suigrači

Vijest o oproštaju dokapetana Ivana Rakitića od hrvatske reprezentacije zatekla je mnoge, a uslijedile su brojne reakcije.

Nakon 106 nastupa i 15 golova za hrvatsku nogometnu reprezentaciju, Ivan Rakitić odlučio se za reprezentativnu mirovinu. Aktualni dokapetan reprezentacije bio je jedan od ključnih igrača u hrvatskom pohodu do svjetskog srebra 2018. godine kada je realizirao odlučujuće jedanaesterce u pobjedama protiv Danske i Rusije.

Među prvima je reagirao bivši kapetan Vatrenih Darijo Srna, koji mu je poručio: Hvala na svemu brate!

Srna i Rakitić igrali su zajedno u nacionalnoj vrsti do Europskog prvenstva 2016. godine, kad se bivši kapetan Šahtara povukao iz reprezntacije.


Miroslav Blažević
pun je hvale za "Raketu".

- Jako sam tužan radi odluke Ivana Rakitića da napusti reprezentaciju, ma ne tužan, nego sam šokiran. On je obilježio jednu epohu u nacionalnom dresu ali je trebao mladim igračima još dati malo podrške na terenu, pogotovo pomoći svojim iskustvom na Euru, kazao je Blažević i dodao:

- Rakitić je divan dečko, plemenit igrač, siguran sam da bi itekako bio neophodan da ovu nadarenu mladost vodi i na Euru. Ali eto, ostali smo bez njega.... Ja ću zauvijek pamtiti da je u Rusiji dva navrata držao sudbinu sreće ili nesreće u svojim nogama, i oba puta ga je majstorski zakucao u mrežu. I toga ćemo se sjećati zauvijek, dodao je Blažević, a prenose 24 sata.

Oglasila se i službena stranica FIFA-ina SP-a, koja je objavila isječke najvažnijih Raktićevih trenutaka na SP-u u Rusiji 2018. godine, ali i Ivanovu izjavu.


Od Rakitića se oprostio i Ivan Perišić objavom na Instagramu.

- Hvala ti na svemu, napisao je.