Dalić objavio popis bez umirovljenog Rakitića, vraća se Modrić

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić objavio je popis igrača za novo okupljanje koje slijedi 5. listopada.

Vatreni u listopadu imaju gust raspored, čak tri utakmice u tjedna dana. Prvo u St. Gallenu igraju prijateljsku utakmicu sa Švicarskom 7. listopada, a zatim slijede dvoboji Lige nacija u Zagrebu sa Švedskom 11. listopada te tri dana kasnije s Francuskom.

Nakon što je propustio okupljanje u rujnu, popis reprezentativaca opet predvodi kapetan Luka Modrić, a prvi put je na njemu branič Lillea Domagoj Bradarić. Među reprezentativce se vraća  Marko Rog.

Izbornik je  pretpozive poslao Lovri Kaliniću, Mili Škoriću, Mislavu Oršiću, Miji Caktašu i Kristijanu Lovriću.

- Ako netko od pozvanih otpadne zbog ozljede ili bolesti, fokusirali smo se u pretpozivima na igrače iz HT Prve lige gdje se igra dobar nogomet i to svakako poštujemo. Škorić, Oršić, Caktaš i Lovrić su nositelji igre svojih momčadi u domaćem prvenstvu i zaslužuju biti u krugu reprezentativnih kandidata, poručio je izbornik Zlatko Dalić.

Nakon dva odigrana kola u Ligi nacija, Hrvatska se nalazi na začelju skupine 4 bez bodova i s gol-razlikom 3-8. Bez bodova je i Švedska koja ima gol-razliku 0-3. Vodeći Potugal i Francuska imaju po šest bodova. Samo će prvoplasirana reprezentacija izboriti pravo nastupa na završnom turniru i boriti se za naslov pobjednika drugog izdanja ovog natjecanja.

Popis za listopad:

Vratari: Dominik Livaković, Simon Sluga, Ivo Grbić

Braniči: Domagoj Vida, Dejan Lovren, Šime Vrsaljko, Tin Jedvaj, Borna Barišić, Duje Ćaleta-Car, Dario Melnjak, Filip Uremović, Domagoj Bradarić

Vezni: Luka Modrić, Mateo Kovačić, Marcelo Brozović, Milan Badelj, Marko Rog, Mario Pašalić, Nikola Vlašić

Napadači: Ivan Perišić, Andrej Kramarić, Ante Rebić, Josip Brekalo, Bruno Petković, Ante Budimir, Antonio Mirko Čolak

Pretpozivi: Lovre Kalinić, Mislav Oršić, Mile Škorić, Mijo Caktaš, Kristijan Lovrić