Impresivan povratak Konjuh - bez izgubljenog seta do naslova

Ana Konjuh pobijedila je Terezu Mrdežu sa 6:4, 6:2 u finalu 11. ITF turnira Zagreb Ladies Opena koji se igrao na teniskim terenima u Maksimiru. Nakon više od godinu i pol dana pauze mlada talentirana Dubrovčanka vratila se na impresivan način - osvojila je naslov bez izgubljenog seta.

- Nakon dugo vremena sam odigrala turnir i to doma, nisam bolje mogla izabrati. Sad smo vidjeli gdje smo, što smo i na čemu trebamo raditi. Drago mi je što sam skupila par mečeva i samopouzdanje za dalje, rekla je Konjuh koja je posljednji meč prije turnira u Zagrebu odigrala u drugom mjesecu prošle godine, a nakon toga je ponovno operirala desni lakat.

- Najteže je bilo vratiti se psihički jer nisam igrala dosta poena i mečeva već godinu i pol, ako ne i više. Fali ti ideja i iskustva što i kada odigrati. Dobila sam tih par mečeva što mi je bilo potrebno. Dva dana je padala kiša pa su uvjeti bili malo teži za igrati zbog loptice i terena. No za sada je sve u redu, podnošljivo je, boli tu i tamo, ali nikad više neće biti normalno i trebam se naviknuti na to, istaknula je Konjuh koja priznaje da joj je situacija s pandemijom u početku čak i pomogla jer nije bila spremna za povratak, no sada joj je žao što nema dovoljno turnira. Stoga je u Zagrebu pružila maksimum.

- Bio mi je cilj što manje vremena provesti na terenu zbog ruke. Tako da sam pokušavala ne otići u tri seta i drago mi je da sam to uspjela. U svakom meču trebaš ići na pobjedu, ne dati ni gem, a kamo li set. Nema baš turnira, iz tjedna u tjedan ovisim hoću li ući, wild card dobiti ili slično. Probat ću odigrati još četiri-pet turnira do kraja godine.

Konjuh je u profesionalnoj karijeri, koju su zasad obilježile ozljede, osvojila jednu WTA titulu, najbolji plasman na WTA ljestvici joj je 20. mjesto iz srpnja 2017. godine. Trenutačno nema WTA ranking.