LeBrona razljutilo glasovanje za MVP; Vogel: James sam nosi ekipu

Trener Los Angeles Lakersa Frank Vogel bio je iznenađen odabirom Giannisa Antetokounmpa za najkorisnijeg igrača prvog dijela NBA sezone. Vogel smatra kako je ta nagrada trebala otići LeBronu Jamesu.

Antetokounmpo ponovno MVP


- Giannis je imao odličnu sezonu, no James sam nosi ekipu. LeBron je pravi MVP, pravi vođa ekipe, najbolji asistent lige i najzaslužniji je za naše brojne pobjede u prvom dijelu sezone i doigravanju. LeBrona zanima nešto puno veće, individualne nagrade su u drugom planu, rekao je Vogel.

Na konferenciji za medije nakon slavlja Lakersa protiv Denvera u uvodnoj utakmici finalne serije Zapadne konferencije novinari su pitali LeBrona Jamesa o glasovanju za MVP. Giannis Antetokounmpo, koji se oprostio od NBA doigravanja nakon ispadanja Milwaukeeja od Miamija, dobio je 962 glasa, a LeBron James 752. Zvijezdu Lakersa iznenadilo je da ga je samo 16 novinara uvrstilo na prvo mjesto, a 85 se odlučilo za grčkog košarkaša.

- Razljutilo me glasovanje za najkorisnijeg igrača prvog dijela sezone. Samo 16 ih me uvrstilo na prvo mjesto od moguća 101 glasa, no priznajem da je Giannis imao sjajnu sezonu i zaslužio je nagradu. Čudi me sistem glasovanja, više puta bio sam drugi u NBA, MVP sam u prvom dijelu sezone bio četiri puta, a sada sam četvrti put drugi, no bitnija mi je od toga današnja pobjeda i osjećam se sjano, rekao je James nakon slavlja nad Denverom.