U Osijeku međunarodni turnir "Vlatko Marković" za mlade nogometaše

Hrvatski nogometni savez organizator je drugog po redu međunarodnog turnira "Vlatko Marković" za nogometaše do 16 godina, a domaćin će mu od 23. do 27. rujna biti Osijek.

Na turniru će sudjelovati osam reprezentacija. U skupini A igrat će Hrvatska, Katar, Crna Gora i Bugarska, a u skupini B Bosna i Hercegovina, Rumunjska, Zambija i Sjeverna Makedonija, objavljeno je na internetskom portalu HNS-a.

- Ovo je još jedna prilika da se prisjetimo Vlatka Markovića koji je ostavio veliki trag u hrvatskom nogometu, a pritom posebnu pažnju pridavao razvoju mladih igrača. Ponosni smo što možemo organizirati ovakav turnir njemu u čast, jer time pokazujemo da je hrvatskom nogometu prioritet ulaganje u mlade i njihov napredak,", poručio je predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Davor Šuker.

Turnir je organiziran uz potporu Fifinog "Forward programa", a nosi ime Vlatka Markovića, jednog od istaknutijih ljudi u modernoj povijesti hrvatskog nogometa. Vlatko Marković, koji je umro prije sedam godina, bio je igrač, trener, izbornik, a kao predsjednik vodio je Hrvatski nogometni savez u razdoblju od 1998. do 2012. godine.