U poluzavršnici EP-a kanuisti Matija Marinić i Katja Bengeri

Hrvatski kajakaši plasirali su se u petak u polufinale Europskog prvenstva u kajak-kanu slalomu u Pragu.

Nakon otkazivanja Europskog prvenstva u kajak/kanu slalomu na divljim vodama koje se trebalo održati u na Olimpijskoj stazi Lee Valley u Londonu u svibnju ove godine i koje je trebalo biti drugo kvalifikacijsko natjecanje za nastup na OI Tokyo 2020, organizaciju prvenstva je zatražio i dobio Kajakaški savez Češke pa je ovaj vikend okupio nabolje kajakaše i kanuiste Europe u Pragu.

Iako nedostaju reprezentacije Velike Britanije, Njemačke, Španjolske i Slovačke, prvenstvo je okupilo sve ostale najbolje europske kajakaše i kanuiste kojima je ovo jedino službeno prvenstvo u 2020. godini.

Hrvatska na ovom prvenstvu ima malo brojniju reprezentaciju nego inače jer su uz standardne reprezentativce Matiju Marinića i Rena Korpesa uključeni i perspektivna juniorka Katja Bengeri (18 godina) te juniori Roko Bengeri (16) i Thomas Ukalović (18) pred kojima tek predstoje borbe u seniorskoj kategoriji.

U petak su vožene su izlučne utrke u svim pojedinačnim disciplinama u kojima je Marinić uspio izboriti plasman u polufinale discipline C1 koje će se voziti u nedjelju, kao i Katja Bengeri, koja će nastupiti u sutrašnjim polufinalu kanuistica.

Roko Bengeri, Ren Korpes i Thomas Ukalović nisu se uspjeli izboriti za daljnja natjecanja u pojedinačnim vožnjama kajakaša i njih čeka sutrašnji nastup u ekipnim vožnjama disciplie 3 x K1.