WTA Rim: Poraz Donne Vekić na otvaranju

Hrvatska tenisačica Donna Vekić nije se uspjela plasirati u 2. kolo WTA turnira u Rimu, uspješnija od nje je u susretu 1. kola bila Amerikanka Amanda Anisimova sa 7-6 (4), 7-6 (6) nakon dva sata i 27 minuta igre.

U susretu dviju podjednakih suparnica, Vekić je trenutačno 28., a Anisimova 27. igračica na WTA ljestvici, 24-godišnja Osječanka propustila je brojne prilike. Vekić je u prvom setu tri puta imala "break" prednosti, kod vodstva 5-4 je i servirala za set, no na kraju je tu dionicu igre izgubila u "tie-breaku".

Drugi set je bolje započela 19-godišnja Amerikanka koja je povela sa 2-0, no potom je Vekić osvojila četiri gema zaredom i kod rezultata 4-2 imala 40-30 na svoj servis za vodstvo od 5-2. Nažalost, nije iskoristila tu šansu, Anisimova je ponovno vratila "break" zaostatka da bi kod 5-5 još jednom oduzela početni udarac Vekić i stigla do servisa za meč. Tada je Vekić uspjela spasiti i meč-loptu prije no što je osigurala novi "tie-break" u kojemu je povela sa 6-3 i imala tri vezane set-lopte. No, Anisimova je uzvratila s pet uzastopnih poena s kojima je zaključila dvoboj u svoju korist.