Bjelica debitira protiv Rijeke, Rožman se fokusira na svoju momčad

Nenad Bjelica debitirat će na klupi Osijeka u utakmici 4. kola na Gradskom vrtu protiv Rijeke. Prvi od dva današnja derbija u hrvatskom prvenstvu igra se od 17 sati.

Najveći hrvatski derbi bez navijača tribinama

Rijeka je trenutačno četvrta momčad prvenstva sa šest bodova nakon tri kola, dok je Osijek pod Ivicom Kuleševićem slabo startao u sezonu, na kontu ima samo jedan bod.

- Stvarno se veselim toj prvoj utakmici i samo mi je žao što će biti pred praznim tribinama. Momčad je tijekom tjedna kvalitetno trenirala, mislim da su igrači dovoljno toga „upili“ i primili točno onoliko informacija koliko im je zasad potrebno. Vjerujem u maksimalno zalaganje, kao i da ćemo doći do tri boda, rekao je Bjelica u najavi utakmice.

Ovo je 95 međusobni susret ova dva kluba od samostalnosti, Rijeka je upisala 39, Osijek 34 pobjeda, a 21 utakmica okončana je remijem.

- Osijek je promijenio trenera i teško se pripremiti na njihovu igru. Fokus mora biti na našoj igri, ostali smo dužnici u zadnjih nekoliko gostovanja u Osijeku. Odigrali bismo jedno dobro poluvrijeme, ali nismo uzeli niti jedan bod. Moramo biti spremni u glavi, želimo biti pravi i nametnuti se. Čekaju nas bitne utakmice koje smo jedva čekali, rekao je trener Rijeke Simon Rožman.