Pavić ekskluzivno za HRT: Sretni smo, ostvarili smo velik rezultat

Hrvatski tenisač Mate Pavić i Brazilac Bruno Soares osvojili su US Open u konkurenciji muških parova.

U finalnom obračunu na stadionu Arthur Ashe u New Yorku nastupila su dvojica Hrvata, a uspješniji je bio Pavić, koji je sa svojim partnerom Soaresom sa 7:5, 6:3 nakon sat i pol igre svladao Nikolu Mektića i Nizozemca Wesleyja Koolhofa.

- Malo su se slegli dojmovi od jučerašnjeg finala. Kvalitetan meč, po meni dostojan finala. Mislim da smo se mi jednostavno u nekim ključnim trenucima malo bolje snašli, odigrali smo malo bolje, prevagnulo je neko iskustvo koje smo imali od prijašnjih par finala koje smo igrali, pa smo se bolje snašli u ključnim trenucima meča. Sve u svemu, jako smo sretni i zadovoljni s turnirom, Grand Slam titula i jedna lijepa priča za hrvatski tenis, imali smo dva predstavnika u finalu, nadam se da to nije posljednji put. Sretni smo, ostvarili smo jako velik rezultat, a već danas putujemo dalje za Rim, okrećemo se novim pobjedama i turnirima, rekao je Mate Pavić u izjavi za HRT. 

Posljednji Hrvat koji je osvojio US Open u konkurenciji parova bio je Nikola Pilić prije 50 godina.

- Mislim da je to veliki uspjeh, da dva Hrvata budu u finalu US Opena. Treba im čestitati, bez obzira i Maktiću i Paviću specijalno koji je osvojio. Nakon 50 godina još jedan Hrvat da bude i sigurno je to jedan veliki uspjeh hrvatskog tenisa, prokomentirao je za HRT Nikola Pilić.