'Nadahnuće za sve majke da slijede svoje snove'

Bjeloruskinja Victoria Azarenka i Japanka Naomi Osaka finalistice su US Opena i to nakon što je Azarenka u polfinalu eliminirala Amerikanku Serenu Williams sa 1:6, 6:3 i 6:3, a Osaka drugu američku predstavnicu Jennifer Brady sa 7:6 (1), 3:6 i 6:3.

Azarenka i Osaka u finalu US Opena


- Zaista sam zahvalna, rekla je 31-godišnja Azarenka, koja je Serenu Williams pobijedila prvi put u karijeri na Grand Slam turniru.

- Nadam se da je današnji tenis nadahnuo sve majke da slijede svoje snove, dodala je Azarenka koja je u 23 međusobna ogleda protiv Williams dosad upisala tek pet pobjeda. U finalu US Opena Bjeloruskinja je gubila od sada 38-godišnje Williams 2012. i 2013., a zadnji finale na nekom Grand Slam turniru igrala je prije sedam godina. Ove godine nije postavljena za nositeljicu.Početak dvoboja obećavao je drugačiji ishod. Williams je brzo krenula i kažnjavala je svaku pogrešku protivnice, a prije svega malo lošiji servis. No u drugom setu Azarenka dolazi sebi.

- Bila je sve bolja i bolja, a ja sam možda i previše popustila, opisala je Williams izjednačenje.

Na početku trećeg seta, Amerikanka ponovno ima problema s gležnjem. Azarenka je to iskoristila i oduzima joj servis za 2:0. Serena je tako ostala bez prilike da osvoji 24. Grand Slam naslov. Zadnji je put slavila na Australian Openu 2017. godine kada je bila trudna.

U finalu Azarenku čeka dvoboj s Japankom Naomi Osakom koja je osvojila turnir u New Yorku 2018. godine. Obje se nadaju trećem Grand Slam naslovu u karijeri. Osaka je osim US Opena 2018. osvojila i Australian Open prošle godine, a Azarenka je slavila u Australiji 2012. i 2013. godine.

Osaka, trenutačno deveta na WTA ljestvici, također nije imala lagan posao protiv Amerikanke Jennifer Brady (WTA-41.). Do pobjede je došla nakon dva sata i 11 minuta igre.

- Htjela sam izaći iz tog razdoblja karantene pozitivna, bez obzira hoću li izgubiti ili pobijedili, ali znajući da sam dala sto posto od sebe, rekla je 22-godišnja Japanka.