Svi susreti norveškog dijela EP-a igrat će se u Trondheimu

Europska rukometna federacija (EHF) objavila je da će se svi susreti Europskog prvenstva rukometašica, kojemu su Norveška i Danska domaćini od 03. do 20. prosinca ove godine, a koji su se trebali igrati u tri norveška  grada Trondheimu, Stavangeru i Oslu, igrati samo u jednom gradu i to u Trondheimu u Spectrum Areni.

Naime, poštujući odluku Nacionalnog stožera za borbu protiv koronavirusa i Norveškog rukometnog saveza, a u želji da se na najmanju moguću mjeru svede rizik infekcije, smanje troškovi organizacije, putovanja ekipa i službenih osoba, odlučeno je da se svi susreti norveškog dijela igraju u Trondheimu.

Taj je grad inače trebao biti domaćin dvije skupine, C i D prvog kruga natjecanja. U prvoj od tih skupina, igra i Hrvatska. S našim rukometašicama su još Mađarska, Nizozemska i Srbija. U drugom krugu ili tzv. Glavnoj skupini gdje se spajaju po tri reprezentacije iz C i D skupine, domaćin je trebao biti Stavanger.

Sama završnica Europskog prvenstva, odnosno finalni vikend bio je namijenjen Oslu. Novom odlukom sve će se te utakmice igrati samo u Trondheimu. Točan raspored utakmica bit će objavljen naknadno.

Zasad je planirano, ali još nije službeno potvrđeno da će najviše 200 gledatelja moći uživo pratiti susrete. Svi oni koji su već ranije kupili karte za Europsko prvenstvo dobit će natrag svoj novac, objavili su iz Norveškog rukometnog saveza.