EHF Europska liga: Nexeu težak suparnik u 2. kolu

U Beču su u utorak ždrijebom izvučeni parovi drugoga kola EHF Europske lige. Nakon ispadanja Dubrave, Gorice i Spačve Vinkovci, naš jedini predstavnik u ždrijebu bio je Nexe koji je za suparnika dobio španjolski Bidasou Irun.

Prvi susret se igra 22. rujna, a uzvrat je tjedan dana poslije u Našicama.

Bidasoa Irun je u prvom kolu izbacila francuski PAUC handball s 30:25. Igrao se samo jedan susret u Irunu jer su Francuzi imali poteškoća s korona virusom. Bidasoa Irun je klub osnovan 1962. godine. Europski prvaci bili su 1996. godine. U finalu su pobijedili Zagreb 30:20, i 27:26. Godinu dana poslije osvojili su Kup pobjednika kupova. Španjolsko prvenstvo osvojili su 1995. godine, a imaju i dva osvojena domaća kupa, po jedan liga kup i superkup, prenosi portal HRS-a.

Glavne zvijezde su im povratnik u španjolski rukomet Julen Aguinagalde, iskusni vratar Jose Manuel Sierra, Rumunj Dan Racotea, Čileanac Rodrigo Salinas i talentirani Klaudi Odriozola.

- Veliki izazov je pred nama. To je renomirani klub, s ugledom i tradicijom. Prošle godine su bili u Ligi prvaka. Igraju tradicionalnu 6-0 obranu, čvrsto, agresivno. Mi ćemo morati biti jako oprezni, koncentrirani svih 120 minuta, da ne primamo lake pogotke. Tako iskusna ekipa kao što je Bidasoa Irun kažnjava svaku pa i najmanju pogrešku, rekao je trener Nexea Hrvoje Horvat.