US Open: Zbog korone diskvalificirane prve nositeljice ženskih parova

Prve nositeljice US Opena u konkurenciji ženskih parova, Francuskinja Kristina Mladenović i Mađarica Timea Babos, diskvalificirane su s drugog ovogodišnjeg teniskog Grand Slam turnira odlukom lokalnih zdravstvenih dužnosnika, objavili su organizatori.

Mladenović je prošloga tjedna trenirala s Benoitom Paireom koji je bio pozitivan na testiranju na koronavirus i stoga je izbačen s turnira i prije njegova početka.

- Dužnosnici javnog zdravstva u okrugu Nassau odredili su karantenu za sve koji su bili u dužem kontaktu s osobom koja pozitivna na COVID-19. Kako je Kristina Mladenović jedna od takvih osoba, a natjecanje ženskih parova je već počelo, ona i njezina partnerica Timea Babos su diskvalificirane, objavili su organizatori US Opena.

U petak se dogodila slična situacija uoči susreta trećeg kola turnira tenisača između Adriana Mannarina i Alexandera Zvereva. Mannarino je također trenirao s Paireom te je trebao biti diskvalificiran, ali nakon više od tri sata teških pregovora ipak mu je dopušten nastup. Na kraju je ipak izgubio.