Valčić uoči završnice u Zadru: Pokušat ćemo osvojiti SEHA ligu

Dvorana Krešimira Ćosića na Višnjiku od petka do nedjelje domaćin je još jednog sportskog spektakla – završnog turnira regionalne rukometne SEHA lige na kojemu će nastupiti četiri sudionika elitne europske Lige prvaka - PPD Zagreb, Veszprem, Meškov i Vardar.

- Veselim se uvijek doći u svoj rodni grad. Nažalost, zbog cijele ove situacije s koronavirusom Zadrani neće moći uživo u dvorani vidjeti četiri sastava iz Lige prvaka. Bit će to pravi rukometni spektakl, rekao je Josip Valčić, sportski direktor PPD Zagreba.U petak u 18 sati u polufinalu će igrati Veszprem i Meškov. U tom mađarsko-bjeloruskom dvoboju sudjelovat će i nekoliko hrvatskih igrača - Ivan Pešić, izvrsni vratar Meškova i suigrač mu Sandro Obranović, a na drugoj će strani biti Manuel Štrlek.

Od 20.30 na rasporedu je drugi polufinale između PPD Zagreba i branitelja naslova Vardara iz Skoplja. Hrvatski klub u svojoj postavi ima i niz reprezentativaca dok u redovima makedonske momčadi nastupaju i hrvatski igrači Lovro Jotić, Ante Gadža i Josip Vekić.

-
Vardar je vrhunska momčad, prošlogodišnji osvajač SEHA lie. Iako smo i jedni i drugi promijenili svoje rostere u velikoj mjeri, bit će to izvrstan dvoboj. Mi smo dobro odradili ove ljetne pripreme, ići ćemo na glavu i dat ćemo sve od sebe da dođemo do pobjede i plasmana u finale, rekao je Valčić.

Prijenose možete slušati u programu Hrvatskog radija.

Više pročitajte na stranicama Radio Zadra.