HRS i službeno predložio Matešu za predsjednika HOO-a

Na sjednici Upravnog odbora u utorak Hrvatski rukometni savez (HRS) je jednoglasno predložio Zlatka Matešu za predsjednika Hrvatskog olimpijskog odbora za mandatno razdoblje od 2020. do 2024. godine.

Mateša je predsjednik HOO-a od 2002. godine, a za kandidaturu na novim izborima 5. listopada bilo je potrebno da ga službeno predloži jedan od saveza olimpijskih sportova, što je danas učinio Hrvatski rukometni savez.

- Zlatko Mateša sjajno razumije hrvatski sport, sve njegove probleme i poteškoće te ih, već godinama, uspješno rješava. Način na koji je Zlatko Mateša do sada vodio Hrvatski olimpijski odbor može biti primjer i uzor mnogima u svijetu. Kao osvajač tri olimpijske medalje, od kojih su dvije zlatnog sjaja, Hrvatski rukometni savez s ponosom ističe sjajnu suradnju koju ima sa Zlatkom Matešom osobno, ali i cijelim Hrvatskim olimpijskim odborom, stoji u priopćenju na stranici HRS-a.

Izborna skupština Hrvatskog olimpijskog odbora održava se 5. listopada u Zagrebu u hotelu Westin, a kandidati za predsjednika moraju priložiti do 27. rujna najmanje deset potpisa punopravnih članova HOO-a o podržavanju kandidature.  Osim Mateše, zasad nema najave o ostalim mogućim kandidatima za čelnog čovjeka HOO-a, koji su od njegova osnutka vodili još samo Antun Vrdoljak i Zdravko Hebel.