[ANALIZA] "Bayern je odigrao nevjerojatnu sezonu"

Bayern je šesti put u povijesti prvak Europe, čime se izjednačio s Liverpoolom. Sedam ima Milan, a nedostižnih 13 Real Madrid. Tomislav Ivković i Anton Samovojska prokomentirali su finale Lige prvaka.

- Ono što su oni ove sezone uradili u Ligi prvaka nevjerojatno je. Oni su pobijedili u dvije utakmice Chelsea 3:0 i 4:1, pa 8:2 i 3:0 u polufinalu, nema prigovora. PSG je imao svoje šanse, ali treba ih zabiti, oni nisu zabili, zabio je Coman. Sad se pokazuje koliko toga nosi Liga prvaka, pobjedniku 19 milijuna eura, ukupno je Bayern samo u Ligi prvaka zaradio 82 milijuna eura. Bayern je štedljiv, ovaj kadar igrača stajao je 123 milijuna eura, rekao je Anton Samovojska, koji je pohvalio štedljivost Bavaraca.

Tomislav Ivković se osvrnuo na to što su Bavarci nastavili napadati nakon vodstva:

- Tako su odgajani ti igrači, najveća dobit ovog finala je da je Bayern pokazao kako se treba ponašati kad vodiš, igrali su kao da gube, tražili su drugi pogodak, čak su PSG-u ostavljali previše prostora u polukontrama, no kad si tako hrabar, kad želiš svima pokazati da igraš dobar nogomet bez obzira na rezultat, to te nagradi. Bayern ima 11 pobjeda u sezoni, prvi put da je netko dobio sve utakmice, kaže Ivković.

- Bočni igrači se najviše troše, a on ima dva na klupi, znači to je najveća snaga kad znaš da imap takve igrače na klupi i znaš da možeš staviti bilo koju dvojicu od njih četvrice i da će oni uraditi što treba, kaže Ivković o dvostrukoj zamjeni krilnih igrača Bayerna.

Samovojska dodaje: - Koliko god novca uložiš, osvojiti Ligu prvaka je  jako zahtjevno. Pa jedan Real je svojedobno na naslov čekao 32 godine!