Monchi: Želim vratiti Rakitića u Sevillu, ali komplicirano je

Sportski direktor španjolskog nogometnog prvoligaša Seville Ramon Rodriguez Verdejo, poznatiji kao Monchi, priznao je kako želi vratiti Ivana Rakitića u Sevillu, ali i dodao kako je to "ekonomski vrlo komplicirano".

- Rakitić je moj prijatelj i volio bih da se on vrati, ali kada se steknu uvjeti. U ovom se trenutku to čini vrlo teško, čak i nemoguće, kazao je Monchi u razgovoru za "Diario de Sevilla".

Hrvatski veznjak je za Sevillu igrao od 2011. do 2014. nakon čega je preselio u Barcelonu.

U dresu Seville Raketa je odigrao 149 utakmica u svim natjecanjima, ukupno je zabio 34 pogotka, te osvojio Europsku ligu 2014.

- Nikad ne biste u nogometu trebali reći "nikad", ali u kratkom roku to se ne može učiniti. Ekonomski je to vrlo komplicirano, dodao je sportski direktor Seville koja je pobjedom protiv Manchester Uniteda (2-1) izborila plasman u finale Europske lige.

Monchi se u Sevillu vratio u ožujku prošle godine iz Rome, nakon što je prije toga čak 17 godina vodio sportsku politiku andaluzijskog kluba. Tijekom direktorske dužnosti u Sevilli, pod geslom "kupuj jeftino, prodaj skupo", igrače plaćene 50 milijuna eura svojim pregovaračkim umijećem prodao je za više od 250 milijuna eura, a klub je pritom osvojio 11 trofeja.

Osvrnuo se i na trenutačno situaciju na nogometnom tržištu.

- Nogometno tržište se nalazi u teškoj situaciji i puno je neizvjesnosti. Francuska liga se nije nastavila, Italija je takva kakva jest, kao i Španjolska. Engleska ima najviše "mišića", ali nije da ima 20 klubova koji plaćaju 50 milijuna eura. U Njemačkoj postoji samo jedan. Da biste prodali igrača za 50 ili 60 milijuna, postoji samo 10-ak klubova, nema ih više. A i od tih 10 klubova neki su u financijskim problemima. Mi smo klub kojem je najskuplji potpis u povijesti bio 23 milijuna. Mi ne plaćamo visoko, dodao je.