Britanac slavio, ozlijeđeni Ranteš osvojio peto mjesto

Hrvatski kandidat za nastup na olimpijskim igrama i najbolji BMX vozač Marin Ranteš osvojio je peto mjesto na osječkom Pannonian Challengeu, iako je u prvoj vožnji pao i ozlijedio rame, a slavio je Britanac Jack Clark.

Iako zbog epidemioloških mjera u osječkom skate parku nije bilo gledatelja, Ranteš je stisnuo zube i u drugoj vožnji pokazao neke od trikova koje je mjesecima pripremao te je završio na petom mjestu u međunarodnoj konkurenciji na osječkom festivalu ekstremnih sportova, a okitio se naslovom prvaka Hrvatske.

- Nije ono što sam očekivao, prva vožnja mi je bila super sve do 15 sekundi prije kraja, jer sam pao. U drugoj vožnji me je, nažalost, mučilo rame zbog prethodnog pada, ali nastavio sam koliko sam mogao i mogu ipak biti sretan. U ime svih vozača mogu samo zahvaliti Pannonian Challengeu što su uspjeli napraviti ovakav odličan događaj u tako teškoj situaciji, izjavio je Marin Ranteš nakon svog osmog nastupa u Osijeku.

U svom petom sudjelovanju na Pannonian Challengeu Britanac Jack Clark došao je do svoje prve pobjede, a slavio je ispred Francuza Istvana Callieta i najboljeg BMX vozača na svijetu Daniela Dhersa.

- Hvala Pannonianu i svima na ovako sjajnom događanju i atmosferi, bilo je uistinu nevjerojatno i svakako ću se vraćati u Osijek još mnogo godina. Što se tiče natjecanja, ono je bilo mnogo opuštenije bez publike, što je meni išlo u prilog, jer se ponekad borim s pritiskom, pa mi je ovo došlo kao opuštenije nadmetanje s prijateljima. Drago mi je da se BMX vraća u normalu. Ovo je jedino natjecanje ekstremnog sporta u vrijeme pandemije, koje se pokazalo izrazito uspješnim, rekao je pobjednik Jack Clark.

Posljednji događaj 21. Pannonian Challengea u nedjelju donosi energično Romobil (Scooter) natjecanje, na kojemu će između ostalih nastupiti i Goran Karačić, jedan od najpoznatijih hrvatskih romobil vozača koji je osječkoj publici još prošle godine demonstrirao čari ovog sve popularnijeg sporta.

Ovogodišnja natjecanja u Osijeku mogu se pratiti putem televizijskih prijenosa i streaminga putem interneta, a Pannonian Challenge je jedino međunarodno natjecanje ekstremnog sporta koje je ove godine održano u svijetu.