Težak pad jednog od najtalentiranijih biciklista svijeta

Jedan od najboljih mladih svjetskih biciklista, 20-godišnji Belgijac Remco Evenepoel slomio je zdjelicu i nagnječio desno plućno krilo prilikom teškog pada na subotnjoj utrci po Lombardiji, priopćili su iz njegove momčadi Deceuninck Quick-Step.

Jedan od favorita za pobjedu na talijanskom monumentalnom klasiku "Il Lombardia", koji je 40-ak kilometara prije cilja u Comu bio u vodećoj skupini, pri spustu sa strmog uspona preko Colmo di Sormano preletio je ogradu kamenog mosta za koju je zapeo i sletio u višemetarsku jamu, što je na televezijskim snimkama djelovalo zastrašujuće.

Međutim, Evenepoel nijednog trenutka nije izgubio svijest, a nakon što mu je iz preventivnih razloga stavljen ovratnik, prevezen je kolima hitne pomoći u bolnici u Comu, gdje su napravljene opsežne pretrage.

- Nažalost, rendgenske snimke su pokazale frakturu zdjelice i nagnječenje desnog plućnog krila, što će Evenepoela, pobjednika četiri ovosezonske etapne utrke, maknuti s ceste u sljedećem razdoblju. Naš će vozač ostati u bolnici preko noći na promatranju, a u nedjelju će se zrakoplovom vratiti u Belgiju, priopćili su iz belgijske World Tour momčadi.