Sabitzer: Napunili smo kofere do vrha i možemo otići do kraja

Nakon plasmana u polufinale Lige prvaka Leipzigov veznjak Marcel Sabitzer istaknuo je da su spremni otići do kraja, odnosno osvojiti naslov.

- Velike zasluge za ovu pobjedu idu našem treneru, koji je pripremio dobru taktiku. Uložili smo puno truda, pružili smo vrhunsku partiju i kada imamo brzi protok lopte možemo stvoriti probleme bilo kojoj momčadi. Prije polaska napunili smo naše kofere do vrha, ima dovoljno svega i možemo ostati u Lisabonu do kraja, kazao Leipzigov veznjak Sabitzer, koji je asistirao bivšem Dinamovcu Daniju Olmu za vodeći gol u 51. minuti.

Nogometaši Leipziga plasirali su se u polufinale Lige prvaka nakon što su u četvrtfinalu završnog turnira u Lisabonu na stadionu Jose Alvalade svladali Atletico Madrid s 2-1. Leipzig će u polufinalu 18. kolovoza igrati protiv Paris Saint-Germaina, koji je eliminirao talijansku Atalantu s 2-1.

- PSG je velika momčad s odličnim igračima, svi ste vidjeli kako su se izvukli protiv Atalante. Moramo se pripremiti psihološki i taktički za susret s njima. Puni smo samopouzdanja, a to se i vidjelo protiv Atletica, rekao je 21-godišnji američki veznjak Tyler Adams, koji je u 88. minuti pogodio za konačnih 2-1.

- Znali smo što nas čeka, ali nismo se uspjeli suprotstaviti takvoj igri. Presingom vas tjeraju od svog 16-erca, a i kada dođete u posjed predaleko ste od njihovog gola. Što se mene tiče, ja sam trebao bolje i brže čitati igru, rekao je Atleticov Saul Niguez.

- Kad izgubite u vama se miješaju osjećaji bola i tuge. No, moramo biti iskreni i reći da su oni bili bolja momčad tijekom cijele utakmice. Bili su brži, bolji u posjedu lopte, tempo njihove igre bio je jači. I kad je tako, morate se nakloniti protivniku, dodao je Koke, kapetan Atletica.