Čeferin se nada Euru s gledateljima: Želim ostati optimističan

Predsjednik UEFA-e Aleksander Čeferin se nada da će se Europsko nogometno prvenstvo koje je zbog pandemije koronavirusa odgođeno za sljedeću godinu održati u istom formatu i uz prisustvo gledatelja na stadionima.

-
Imat ćemo gledatelje na stadionima. Euro 2020, koje je odgođeno za 2021. trebalo bi se održati s gledateljima i bez promjene formata u 12 europskih gradova, izjavio je  u četvrtak Čeferin u razgovoru za agenciju France Presse.

- Možda ono što nam se čini čudnim danas, to ne bude u prosincu ili siječnju. Imamo još vremena za razmišljanje o tome. Trenutačno, zadržavamo isti format i nadamo se i mislimo da ćemo imati gledatelje na stadionima, dodao je Čeferin.

Euro 2020. se trebao održati ovo ljeto u lipnju i srpnju u 12 različitih gradova Europe, ali je pandemija koronavirusa prisilila u ožujku UEFA-u da ga odgodi za godinu dana tako da će se europsko prvenstvo održati sljedeće godine od 11. lipnja do 11. srpnja.

Zahvaljujući toj odgodi omogućeno je da se nacionalna prvenstva završe do kraja ljeta iza zatvorenih vrata, kao i Liga prvaka i Europska liga, nakon što su sva nogometna natjecanja bila suspendirana od ožujka do lipnja.

Čeferin je napomenuo kako si ne postavlja pitanje o održavanju Eura iza zatvorenih vrata sljedeće godine s obzirom da, osim Francuske gdje je dopušteno da na stadionima bude do 5.000 gledatelja, većina europskih zemalja organizira utakmice bez publike.

- Ne želim pričati o odsustvu gledatelja ili o ograničenom broju gledatelja. Želim ostati optimističan, slati pozitivnu energiju i mislim stvarno da ćemo imati gledatelje na stadionima. Ako se to pokaže nemogućim, o tome ćemo razgovarati u datom trenutku. No, iskreno mislim da će se stvari normalizirati prije sljedeće godine, zaključio je čelni čovjek UEFA-e.