Van Persie se u Feyenoordu želi okušati kao trener

Bivši nizozemski reprezentativac Robin van Persie je izjavio da se priključio stožeru nizozemskog prvoligaša Feyenoorda kako bi pomogao njegovim napadačima i da vidi je li trenerski posao nešto čime bi se htio baviti.

- To nije službena pozicija. Zato mi je teško tome dati neki naziv. Na primjer, ne vidim se kao trener napadača. Mislim da je to dobitna situacija: ja ću saznati sviđa li mi se to, a istovremeno ću pomoći trenerima, izjavio je Van Persie.

Trener Dick Advocaat je uvjerio 37-godišnjeg Nizozemca da se priključi njegovom stožeru. Njih su dvojica prije surađivala u turskom prvoligašu Fenerbahçeu.

- Trebao sam se priključiti klubu prošle sezone, no to se nije dogodilo. Dick je nazvao i pitao me želim li doći. A Dicku ne možete reći ne.

Van Persie je igračku karijeru završio u Feyenoordu prije godinu dana. U karijeri je igrao za Arsenal, Manchester United i Fenerbahçe 102 puta je nosio dres nizozemske reprezentacije.

- Prošlu sam godinu radio samo stvari u kojima sam uživao. Radio sam kao analitičar u Engleskoj, putovao sam puno s obitelji. Sada ću vidjeti je li ovo nešto u čemu ću uživati, dodao je.