Borna Barišić na meti novog engleskog premierligaša

Hrvatski reprezentativac Borna Barišić (27) nakon odlične sezone u škotskom Glasgow Rangersu mogao bi u ljetnom prijelaznom roku preseliti u Leeds, koji se nakon 16 sezona vratio u englesku Premier ligu, objavili su u petak britanski mediji. 

Barišić je u ljeto 2018. za 2,5 milijuna eura prešao iz Osijeka u Glasgow Rangers, te je, uz kolumbijskog napadača Alfreda Morelosa, postao ključni igrač Rangersa. Iako igra na poziciji lijevog braniča izrazito je aktivan u napadačkim akcijama, te je ove sezone ostvario 14 asistencija i dva gola.

Da bi klub ostao u Premier ligi, vodstvo Leedsa zna da mora pojačati momčad, a osebujni argentinski trener Marcelo Bielsa smatra da je prioritet kvalitetno rješenje na poziciji lijevog braniča, pa je sada pažnja usmjerena na dovođenje Borne Barišića. Naime, protekle sezone Bielsa je na lijevom braniču koristio krilne igrače Stuarta Dallasa i Ezgjana Alioskija.

Najveća prepreka u mogućem transferu Barišića je njegov ugovor s Rangersima, koji je produžio u siječnju i veže ga za škotski klub do lipnja 2024. godine. To znači da Rangersi imaju dosta manevarskog prostora i mogu tražiti visoku odštetu.