Kyrgios odustaje i od Roland Garrosa: Mala je šansa da ću igrati u Europi

Australski tenisač Nick Kyrgios izjavio je kako najvjerojatnije neće nastupiti na Roland Garrosu jer je zabrinut zbog koronavirusa.

Kontroverzni Australac, koji je u nedjelju objavio da odustaje od US Opena, za australsku televiziju rekao je da će pričekati s povratkom na Tour sve dok okolnosti ne budu sigurnije.

- Jako je mala šansa da ću igrati u Europi, gotovo nikakva, da budem iskren, rekao je 25-godišni Kyrgios za Channel Nine.

- Ovo vrijeme iskoristit ću da budem kod kuće, da treniram i budem s obitelji i prijateljima i čekat ću dok ne budu bolje okolnosti za igranje, izjavio je Kyrgios.

Australac nije ljubitelj 'zemlje' i French Opena, koji bi se umjesto uobičajenih termina trebao održati u rujnu. Lani je odustao od Roland Garrosa navodeći bolest kao razlog, no nikome nije promaknulo 'pljuvanje' po pariškom turniru.

Prije Roland Garrosa na rasporedu je US Open. U New Yorku će se igrati bez gledatelja, a na turniru neće nastupiti brojna velika teniska imena, među kojima su i prva igračica svijeta Ashleigh Barty te drugi tenisač s ATP ljestvice Španjolac Rafael Nadal. Kyrgios je rekao kako je njegova odluka o odustajanju od US Opena bila jednostavna.

- Mislim da u ovom trenutku u SAD-u nije pravo vrijeme za sport, smatra Kyrgios, koji je sumnjičav i oko održavanja Australian Opena u siječnju, budući da je u Melbourneu opet došlo do širenja zarazom koronavirusom.

- S pandemijom u Melbourneu, čuo sam na radiju da je bilo 700 novih slučajeva, a dosegli smo i najveći broj smrtnih slučajeva, nisam siguran da će se Australian Open moći održati, dodao je Kyrgios.