Američki milijarder kupio Romu za 591 milijun eura

Roma je dobila novog vlasnika. Talijanskog prvoligaša kupio je američki milijarder Dan Friedkin za 591 milijun eura, piše Il Messaggero.

Predsjednik Rome James Pallotta u srijedu navečer potpisao je ugovor o prodaji kluba grupaciji Friedkin na čijem čelu je Amerikanac Dan Friedkin. Transakcija je procijenjena na oko 591 milijun eura, a očekuje se kako će cijeli posao biti završen do 17. kolovoza.- Svi u Friedkin grupaciji smo sretni što ćemo postati dio ovog grada i kluba koji su prave ikone. Veselimo se zaključivanju transakcije kako bismo što prije ušli u Rominu obitelj, izjavio je Dan Friedkin.Novi vlasnik Dan Friedkin ima 54 godine, na čelu je holdinga koji okuplja desetak tvrtki, a posebno je aktivan u prodaji automobila i hotela, sa sjedištem u Houstonu u Teksasu.

Prema Forbesu, njegovo se bogatstvo procjenjuje na nešto više od četiri milijarde dolara (3,6 milijardi eura), što ga čini 504. najbogatijim čovjekom na svijetu.

Bivši vlasnik James Pallotta bio je vrlo nepopularan kod navijača jer Roma nije osvojila ništa za vrijeme njegova vodstva, a mnogi vrijedni igrači poput Salaha, Alissona, Marquinhosa, Nainggolana, prodani su kako bi se sanirali dugovi.

Pallottin veliki projekt bila je izgradnja novog stadiona na jugu Rima, pokrenut 2012. godine, ali zbog pravnih i birokratskih pitanja izgradnja nije ni započela.