Arsenal otpušta 55 zaposlenika, navijači razočarani

Samo četiri dana nakon što je osvojio FA Kup kojim je osigurao nastup u Europskoj ligi sljedeće sezone, engleski nogometni velikan Arsenal objavio je kako namjerava otpustiti 55 svojih zaposlenika zbog financijskih problema uzrokovanih pandemijom koronavirusa.

- Prihodi od televizijskih prava, ulaznica i ostalih komercijalnih aktivnosti u posljednje su vrijeme doživjeli veliki udarac, a problemi će se nastaviti i u sezoni 2020./21., objavio je Arsenal.

Iz kluba su dodali kako su učinili sve što su mogli kako bi smanjili izdatke, uključujući i iznose za plaće igrače te vodećih ljudi u upravi koji su dragovoljno pristali na smanjenje prihoda, ali kako je sada "jasno kako se moraju daljnje reducirati troškovi kako bi se osiguralo odgovorno poslovanje".

Navijači na društvenim mrežama nisu s odobravanjem prihvatili ovu vijest, a mnogi naglašavaju kako se više moglo uštedjeti otpuštanjem njemačkog veznjaka Mesuta Özila, koji nije zaigrao niti jednu utakmicu u nastavku sezone, a svejedno je svakoga tjedna dobivao plaću od 350.000 funti. Također, mnogi ne gledaju blagonaklono ni na pregovore s najboljim strijelcem kluba Pierre-Emerickom Aubameyangom koji bi trebao dobiti povišicu plaće i sljedeće sezone zarađivati 300.000 funti tjedno.

Razočaranim navijačima Arsenala nije promaknulo ni kako se prema Američkom institutu za političke studije, bogatstvo Arsenalova vlasnika Amerikanca Stana Kroenkea ove se godine povećalo za oko 300 milijuna funti.