Klubovi počeli s pripremama za sezonu punu izazova

S pripremama su počeli i košarkaši Cibone i Zadra. Zadrani su se okupili s novim trenerom Veljkom Mršićem.

- Nećemo razmišljati previše unaprijed. Gledamo samo dan po dan. Imamo jednu viziju, misiju, kako hoćete nazvati da ti mladi, mlade osobe postaju ljudi, da postaju bolji igrači. Radit ćemo na tome da budemo jako homogena, možda najhomogenija momčad u regiji, rekao je Mršić.

Uz epidemiološke mjere, pripreme za novu sezonu pod Tornjem počeli su i košarkaši Cibone.

- Moramo biti strpljivi. Bit će teških trenutaka za ovu mladu momčad. Moramo raditi, moramo biti strpljivi, istrpjeti te možda neke loše trenutke u toku sezone, ali siguran sam da će se to kroz vrijeme višestruko vratiti prvenstveno za klub, rekao je trener Cibone Ivan Velić.

- Mislim da je ovo odlična ekipa, pogotovo što smo mladi, pogotovo što smo svi domaći, svi smo naši. Jedva čekam zaigrati s momcima koji su tu negdje mojih godina. Mislim da će biti jako zanimljiva sezona. Mislim da imamo jako dobre šanse, posebno u Hrvatskoj i ABA ligi, rekao je Roko Prkačin koji će u studenome napuniti 18 godina.

Pravi ispit slaganja momčadi i rezultati priprema trebali bi se vidjeti početkom rujna kada kreće domaće prvenstvo, a početkom listopada termin je i starta regionale ABA lige.

Uz Cibonu i Zadar, svoje mjesto ove sezone osigurali su i košarkaši Splita.