U Napoliju u strahu, traže neutralni teren protiv Barcelone

Vlasnik Napolija Aurelio De Laurentiis u četvrtak je obznanio da bi UEFA trebala uzvratnu utakmicu osmine finala Lige prvaka 8. kolovoza premjestiti iz Barcelone zbog teške epidemiološke situacije u Kataloniji.

Lokalne vlasti Katalonije su u subotu uvele dodatne restrikcije zbog širenja koronavirusa, a jedna od njih je i 14-dnevna zabrana organizacije sportskih događaja, koja će isteći neposredno prije dana utakmice Barcelona - Napoli.

- Svi gledamo vijesti iz Španjolske i u velikom smo strahu. Iako se u Barceloni ponašaju kao da se ništa ne događa, tražit ćemo od UEFA-e neutralni teren, Portugal, Njemačku ili Švicarsku. Ionako se završnica igra u Portugalu, rekao je de Laurentiis.

Katalonski radio RAC1 donio je informaciju da će se utakmica umjesto na Nou Campu igrati na nekom drugom stadionu. Također, isti radio tvrdi da su Guimaraes i Porto spremni preuzeti organizaciju dvoboja.

U prvoj utakmici u Napulju rezultat je bio 1:1, a osim te utakmice igrat će se još tri preostala dvoboja osmine finala (Juventus - Lyon, prvi susret 0:1, Manchester City - Real Madrid, 2:1 te Bayern - Chelsea, 3:0).

Četrtfinala Lige prvaka kao i završnica igrat će se u Portugalu.