Šibenčani s 'punim gasom' na pripremama za 1. HNL

Dok su se prvoligaši borili za pozicije do kraja prvenstva, nogometaši Šibenika u miru su počeli s pripremama za povratničku sezonu.

Nakon osam godina ponovno će biti dio hrvatske nogometne elite. Očekivanja su visoka, a ovih je dana dosta prometno u svlačionici momčadi sa Šubićevca, gdje je 12. lipnja spušten drugoligaški zastor.

Mjesec i pol dana poslije "narančasti" se punim gasom pripremaju za novu sezonu. U  pogonu je i trener Krunoslav Rendulić koji je prebolio zarazu koronavirusom.

- Dobro, ja sam imao blage simptome, pa recimo da sam imao sreće, izjavio je strateg Šibenčana.

U udarnoj postavi više nema Kukeca i Juričića. Novaci su Jurić, Anočić, Sahiti i Mršulja.

-
Mislim da su sva četvorica potencijal. Vrijedni, dostojni prve lige, rekao je sportski direktor Šibenika Ivan Bulat.

Napadač Deni Jurić, rođen u Liverpoolu, ali onom australskom, stigao je iz Rudeša.

- Svi najavljuju kao da smo, kako se kaže, 'dark horse'. Neka borba za opstanak. Ja vjerujem da ova ekipa ima karakteristike i da ima sposobnost da napravimo puno više od toga, kaže Jurić.

Branič Silvio Anočić na Šubićevac je 'sletio' iz Rome, gdje je prošao kalvariju s ozljedama.

- Napokon je gotova ta noćna mora, mogu slobodno reći! Spreman sam za nove treninge, nove utakmice, za nove pobjede, rekao je Anočić.

Trener Rendulić ima jasne želje kad je riječ o dodatnom osnaživanju kadra: - Zna se da su nam deficitarne stoperske pozicije prije svega. I još jedan zadnji vezni tipa, recimo, Ademija.

Dakako, Ademi će teško u matično jato, jednako kao i Mate Maleš. Šibenčanima su prve želje Todoroski iz Osijeka i Dinamovac Šutalo.

- Mi smo još uvijek u kontaktu s tim klubovima, koji su voljni ustupiti nama te igrače, kaže direktor Bulat.

U novoj će sezoni dres Šibenika ponovno nositi stoper Boris Pandža.

- Nadam se da će se to sada polako početi sklapati i da ćemo napraviti neki lijepi stroj za prvu hrvatsku ligu, kaže Pandža.

Šibenčani će prije početka natjecanja odigrati 'generalku' s Belupom, a prije toga na Šubićevcu će se odigrati finale Kupa.

- Stadion izgleda puno drugačije, puno ljepše, puno atraktivnije, dostojan prve lige, kaže Bulat.

Navijači Šibenika nadaju se da će takva biti i njihova momčad.