MLB: Čak 17 zaraženih koronavirusom u Miami Marlinsima

Nakon što je započela s četiri mjeseca zakašnjenja, sezona u američkoj profesionalnoj bejzbolskoj ligi MLB mogla bi biti prekinuta nakon manje od tjedan dana zbog velikog broja zaraženih koronavirusom u momčadi Miami Marlinsa.

Sezona u MLB-u je trebala početi 26. ožujka, ali je zbog pandemije koronavirusa započela tek 23. srpnja. No, već proteklog vikenda pojavila se zaraza u momčadi Miami Marlinsa u kojoj je otkriveno 13 slučajeva, dok je u utorak objavljeno kako su još četiri igrača te momčadi pozitivna na virus COVID-19 čime je broj zaraženih u toj momčadi porastao na 17, od toga 15 igrača i dva trenera.Miami je prošloga vikenda odigrao tri utakmice na gostovanju kod Philadelphia Philliesa, pa su se i svi igrači Philliesa morali podvrgnuti testiranju, a dok se ne objave rezultati tih testova nijedna od tih momčadi neće moći na teren. Stoga su odgođene utakmice između Marlinsa i Baltimore Oriolesa te Philliesa i New York Yankeesa koje su se trebale igrati u utorak.

Povjerenik MLB-a Rob Manfred, koji ima ovlasti prekinuti sezonu ukoliko procijeni kako su okolnosti za igru nesigurne, u ponedjeljak je izjavio kako liga ima spreman plan ako se pojavi neko žarište zaraze kao što je slučaj s Marlinsima.

- Jasno je da nijednog igrača ne želimo izlagati, ali ne vidim ovo kao noćnu moru. Izgradili smo protokole koji će nam dopustiti nastavak sezone, a upravo zbog slučajeva kao što je ovaj u Marlinsima smo dopustili više igrača na rosterima. Smatramo kako i dalje možemo osigurati sigurnost i nastaviti igru, kazao je Manfred.

Vodeći američki epidemiolog Anthony Fauci je u gostovanju u ABC-jevoj emisiji "Dobro jutro Amerika" u utorak kazao kako je još uvijek prerano za prekidanje sezone.

- Na ovo treba obratiti pozornost, ali ne vjerujem kako se sezona mora odmah prekinuti. Moramo vidjeti što će se događati s ostalim momčadima na dnevnoj bazi, izjavio je Fauci.