Nastavljaju se privođenja nakon utakmice u Gradskom vrtu

Policijska uprava osječko-baranjska objavila je kako je tijekom jučerašnjeg i današnjeg dana više osoba privedeno u službene prostorije policije na kriminalističko istraživanje zbog sumnje da su sudjelovali u izazivanju nereda i napadu na policijske službenike. 

Incident se dogodio nakon utakmice 1. HNL-a između Osijeka i Lokomotive u Gradskom vrtu koja se igrala 25. srpnja. Dvoboj je s 2:1 dobila zagrebačka momčad koja je time osvojila drugo mjesto izborivši kvalifikacije za Ligu prvaka.

Kaos u Osijeku nakon utakmice: Ozlijeđeno osam policajaca


Nakon završene subotnje utakmice u Osijeku veća skupina navijača nasilno je provalila vrata na istočnoj strani stadiona, kojom prilikom su na policijske službenike Interventne jedinice policije bacali razne predmete (veće komade opeke, kamenje, staklene boce) zbog čega je osam policijskih službenika ozlijeđeno.

S obzirom da je dosadašnjim kriminalističkim istraživanjem i pregledom video-nadzora utvrđen identitet više osoba koje su sudjelovale u neredima nakon utakmice i napadima na policijske službenike, nad njima će se provesti kriminalističko istraživanje, objavila je PU osječko-baranjska.