Dinamo s Varaždinom za kraj sezone, došao Jakić, vraća se Sigali

Dinamo danas dvobojem s Varaždinom završava turbulentnu sezonu, koju će ipak okončati osvajanjem naslova prvaka.

No odlazak Nenada Bjelice, kratka i neuspješna  trenerska avantura Igora Jovićevića te konačno "slučajno" ustoličenje Zorana Mamića kao svojevrsnog menadžera engleskog tipa, jer ujedinjuje trenersku i poziciju sportskog direktora, a uz opravdanje "racionalizacije poslovanja", sve se to događalo u zadnjih nekoliko mjeseci i teško je predvidjeti kako će se sve to reflektirati na sljedeću sezonu. Činjenica je da se zasad čini kako svjedočimo oglednom primjeru koja je razlika između vrhunskih i prosječnih  trenera, jer momčad koja je briljirala i pod Bjelicom ostvarivala europske rezultate za povijest odjednom izgleda sasvim prosječno, čak ispodprosječno.

Da se nešto radi, radi se, pojačanja dolaze, pa je na Maksimir došao još jedan igrač iz Lokomotive, nakon Frana Karačića i Lirima Kastratija sada je tu i 23-godišnji veznjak Kristijan Jakić. Igrao je dosad za RNK Split, Istru 1961 i Lokomotivu, a nastupao je i za hrvatsku U19 reprezentaciju.

Vratio se i napadač Mario Gavranović, doveden je crnogorski branič Stefan Milić, a nagađa se da je neminovan i povratak argentinskog braniča Leonarda Sigalija,  koji je uspješno igrao za Modre od 2014. do 2018. godine. Sigali je pružao najbolje predstave baš u prvom trenerskom mandatu Zorana Mamića.

Najavljuje se da bi danas Dinamo protiv sjajnog Varaždina mogao izvesti jako mladu momčad, pa će biti zanimljivo vidjeti kako će taj eksperiment završiti.