HNS potvrdio: Preostale utakmice bez gledatelja

U Zagrebu je održana sjednica Izvršnog odbora Hrvatskog nogometnog saveza na kojoj je doneseno nekoliko odluka. Izvršni odbor potvrdio je odluku o igranju preostalih utakmica u četiri nedovršena natjecanja pod okriljem HNS-a bez gledatelja.

Nakon što je od Županijskog Stožera Osijek dobio dozvolu da igra posljednju utakmicu HNL-a pred gledateljima na Gradskom vrtu, HNS je još jednom preispitao odluku, ali ostao je pri onoj donesenoj prije nekoliko dana - zbog povećanog broja slučaja koronavirusa i sigurnosti na tribinama neće biti gledatelja u posljednjem kolu HNL-a i na finalu Kupa.

Donesena je odluka da će dvije utakmice Uefine Lige nacija u listopadu (Švedska 11. listopada i Francuska 14. listopada) biti odigrane na stadionu Maksimir u Zagrebu, a dogovoren je i nastavak suradnje s Zlatkom Dalićem na mjestu izbornika A reprezentacije.

Izvršni odbor je donio novu Odluku o sustavu stalnih natjecanja. Prva HNL i dalje će se igrati u dosadašnjem formatu (Liga 10).

Druga HNL brojat će 18 klubova u idućoj natjecateljskoj godini, potom 16 klubova (2021./22.) i konačno 12 klubova od natjecateljske godine 2022./23. Od te sezone, 3. HNL igrat će se kao jedinstvena liga od 16 klubova.