Celju prvi naslov slovenskog prvaka

Nogometaši Celja po prvi put u povijesti osvojili su naslov slovenskog prvaka nakon što su u susretu posljednjeg kola odigrali 2-2 protiv direktnog suparnika Olimpije.

Celje je uoči zadnjeg kola imalo dva boda više od Olimpije i ljubljanskom sastavu kojeg vodi hrvatski stručnjak Dino Skender trebala je pobjeda.

Domaćin je vodio 1-0 i 2-1, no Olimpija je oba puta uspjela izjednačiti, ali ne i zabiti treći gol koji bio joj donio krunu. Olimpija na koncu ne samo da nije osvojila naslov, već je pala na treće mjesto jer je Maribor u zadnjem kolu na gostovanju pobijedio Aluminij sa 4-1.

Strijelci za Celje bili su Luka Kerin (34) i hrvatski napadač Dario Vizinger (64), dok je oba gola za Olimpiju zabio Timi Elšnik (58, 75).

Vizinger, koji je u Celje stigao iz Rijeke, odigrao je cijeli susret, a u domaćim redovima nastupila su još tri hrvatska nogometaša. Josip Čalušić je odigrao cijeli susret, Ivan Božić je igrao do 85. minute, dok je Karlo Plantak ušao u igru u 66. minuti.

Za Olimpiju je cijeli susret odigrao najbolji strijelac lige sa 26 golova Ante Vukušić, dok je Bojan Knežević ušao u igru u drugom poluvremenu.

Na koncu je Celje osvojilo prvo mjesto sa 69 bodova, Maribor na drugom mjestu ima 67, koliko i trećeplasirana Olimpija.