Marc Marquez želi nastupiti već u nedjelju na VN Andaluzije

Španjolski motociklist Marc Marquez, koji je u utorak operiran u Barceloni nakon nedjeljnog teškog pada na Velikoj nagradi Španjolske u Jerezu, želi nastupiti već ove nedjelje na istoj stazi na Velikoj nagradi Andaluzije, javljaju španjolski mediji.

Marquez je slomio nadlaktičnu kost desne ruke u koju mu je u utorak ugrađena titanijska pločica. U srijedu je već započeo s rehabilitacijom, nadajući se da će u petak biti sposoban sjesti na motocikl i sudjelovati na slobodnim treninzima uoči druge utrke nove sezone Svjetskog prvenstva u klasi MotoGP, u kojoj je 27-godišnji Španjolac šesterostruki svjetski prvak.

Brojni mediji se pozivaju na Marquezov razgovor s kirurgom Xavierom Mirom nakon operacije, u kojem je aktualni svjetski prvak pitao liječnika može li nastupiti već u Jerezu, na što mu je ovaj odgovorio da je s puno sreće to možda moguće.

No, Mir je Marquezu i momčadi Honda Repsol savjetovao da se posvete pripremi za Veliku nagradu Češke koja je na rasporedu u Brnu 9. kolovoza.

Konačnu odluku o nastupu Marquez mora u subotu donijeti uz dopuštenje od liječnika, što je uvjet da se i u nedjelju nađe na startu u Jerezu.

Marqueza ohrabruje činjenica da je Jorge Lorenzo 2013. u četvrtak pao tijekom testnih vožnji, slomio ključnu kost, a u petak je nakon operativnog zahvata već bio na stazi te u subotu dobio dopuštenje od liječnika za nastup.

Marquezov cilj je nastupiti u nedjelju i boriti se za bodove, jer je u skraćenoj sezoni od sadašnjih 13 utrka svaki bod važan.

Velika nagrada Andaluzije će u nedjelju startati u 14 sati.