Osijeku suglasnost Stožera, ali odluka je na HNS-u

Stožer civilne zaštite Osječko-baranjske županije danas je dao suglasnost da se utakmica posljednjeg kola Prve hrvatske nogometne lige između NK Osijeka i NK Lokomotive u subotu igra uz nazočnost gledatelja.

Hrvatski nogometni savez je početkom tjedna odlučio da se sve utakmice do kraja sezone, zbog pogoršane epidemiološke situacije igraju pred praznim tribinama, a odluku je za HR pojasni Josip Brezni, povjerenik natjecanja.

Kako je priopćeno iz županijskog stožera, NK Osijek je dužan prilikom organizacije utakmice na Gradskom vrtu pridržavati se protuepidemijskih mjera i odluka Stožera civilne zaštite RH te posebnih uputa i preporuka HZJZ o održavanju športskih natjecanja na otvorenom uz prisutnost gledateljstva od 13. lipnja 2020. godine, prenosi Radio Osijek.

Međutim, konačnu odluku o tome hoće li bijelo-plavi imati podršku s tribina donosi Hrvatski nogometni savez na sutrašnjem Izvršnom odboru.

Susret između Osijeka i Lokomotive važan jer odlučuje o putniku u kvalifikacije za Ligu prvaka i osvajanje drugog mjesta. U igri je još i Rijeka koja će u subotu u istom terminu od 21 sat na Rujevici igrati protiv Istre 1961.