Marc Marquez operiran nakon loma ruke

Aktualni svjetski prvak u prestižnoj motociklističkoj klasi MotoGP Španjolac Marc Marquez u utorak je uspješno operiran nakon nedjeljnog pada na Velikoj nagradi Španjolske te se nada povratku na stazu u kolovozu, objavili su iz momčadi Repsol Honda.

Šesterostruki svjetski prvak u najjačoj klasi u nedjelju je nezgodno pao četiri kruga prije kraja prve utrke u ovoj sezoni na stazi u Jerezu i slomio nadlaktičnu kost u desnoj ruci.

Operativni zahvat je izveden u Barceloni, a pokazalo se da je radijalni živac u Marquezovoj ruci ostao netaknut, što mu poboljšava izglede za brz povratak na stazu. Sigurno je da će 27-godišnji Španjolac propustiti Veliku nagradu Andaluzije, koja je na rasporedu 26. srpnja, ponovno na stazi u Jerezu.

Iz Honde su objavili da će Marquez u bolnici ostati najviše dva dana, nakon što mu je u desnu nadlaktičnu kost ugrađena titanijska pločica.


- Njegov je cilj da se što prije vrati na utrke Svjetskog prvenstva, a očekivani datum povratka bi uskoro mogao postati jasniji, dodali su iz Honde.

Treća utrka u u ovoj sezoni na rasporedu je 9. kolovoza, a vozit će se za Veliku nagradu Češke na stazi u Brnu.

- Marc će se neko vrijeme oporavljati, a mi smo sretni kako je sve prošlo, izjavio je Alberto Puig, vođa Repsol Honde, koji je dodao da za drugu utrku u Jerezu momčad neće tražiti zamjenu za svjetskog prvaka, već će se posvetiti njegovom mlađem bratu i momčadskom kolegi Alexu.