Guardiola se divi Bielsi: Nitko ne igra poput njega

Trener Manchester Cityja Pep Guardiola istaknuo je kako se divi Marcelu Bielsi, popularnom "El Locu", čovjeku koji je s klupe uveo Leeds United u Premiership osvojivši prvo mjestu u engleskoj drugoj ligi.

Iskusni Argentinac vratio je Leeds u prvu ligu nakon 16 godina. Guardiola smatra da će zbog toga Premier liga biti još bolja.

- Napravio je izuzetan posao. I prošle sezone su bili sjajni, ali nisu se plasirali u Premier ligu. Pokazali su karakter i uspjeli sljedeće godine, rekao je Guardiola te nastavio:

- Nisam igrao za njega kao igrač pa mi je malo teško govoriti o njemu. Ali čuo sam što tisuće igrača govore koji su igrali pod njim. Ja sam sretan što sam imao priliku razgovarati s njim. On je jedinstven u svijetu nogometa zbog specifičnog stila nogometa. On je autentičan trener. Nitko ne igra poput njega. Puno toga sam naučio od njega, nevjerojatna je i posebna osoba, rekao je Guardiola.


Katalonski stručnjak kaže da je Bielsa pri vrhu najbolji trenera svijeta bez obzira na to što nema u trenerskom rezimeu najveće svjetske klubove.