Nexe nositelj u 2. kolu kvalifikacija za Europsku ligu

Rukometni klub Nexe iz Našica postavljen je među nositelje drugog, završnog kvalifikacijskog kruga za novoformiranu EHF Europsku ligu, u kojoj će se u grupnoj fazi naći 24 europske momčadi i isto toliko ženskih ekipa.

Uz Nexe, status nositelja, ali u prvom kvalifikacijskom krugu, zaradila su još tri hrvatska kluba: Gorica, Dubrava i vinkovačka Spačva. Među nositeljima u ženskoj konkurenciji nema hrvatskih ekipa.

Ždrijeb za prvo kvalifikacijsko kolo bit će održan 28. srpnja u Beču. Prve kvalifikacijske utakmice na rasporedu su 29. i 30. kolovoza. 

Europska rukometna federacija (EHF) odlučila je transformirati dosadašnji EHF kup, što je dio velike reforme klupskih natjecanja. Europska liga će se u grupnoj fazi sastojati od 24 momčadi i isto toliko ekipa u ženskoj konkurenciji.
Sustav natjecanja predviđa nakon igranja po skupinama, fazu osmine finala,

četvrtfinala, a pobjednik će biti odlučen na završnom turniru 15. i 16. svibnja sljedeće godine.

EHF je odlučio 12 momčadi izravno poslati u grupnu fazu, a to su: španjolski Ademar Leon, francuski Nimes, njemački Magdeburg, mađarska Tatabanya, makedonski Eurofarm Pelister, poljska Wisla Plock, rumunjski Dinamo Bukurešt, ruski Čehovski medvjedi, švicarski Schaffhausen, slovački Tatran Prešov, švedski Alingsas i turski Bešiktaš.

U ženskoj konkurenciji četiri ekipe su već izborile grupnu fazu, a to su: danski Herning-Ikast, mađarski Siofok, rumunjski Minaur i ruska Lada.