Bilić utučen: Teško mi je pričati, a sad imamo dvije opcije

Nogometaši West Bromwich Albiona, koje vodi bivši hrvatski izbornik Slaven Bilić, porazom 1-2 (1-1) na gostovanju kod Huddersfield Towna u susretu pretposljednjeg, 45. kola druge engleske lige došli su u veliku opasnost da ispuste drugo mjesto na ljestvici koje izravno vodi u Premier ligu.

Emotivni Bilić na online konferenciji za medije veoma je razočarano komentirao tijek utakmice i konačni rezultat.

Šok za Bilićev WBA, više ne ovisi samo o sebi

- Ne očekujem da će Brentford ispustiti priliku, da budem iskren. Moramo se pripremiti za QPR i doigravanje, rekao je Bilić.

Sastavi koji sezonu završe između trećeg i šestog mjesta igrati doigravanje za posljednje treće mjesto koje vodi u društvo najboljih.

- Teško mi je pričati o ovome što se dogodilo večeras. Ali na kraju dana imamo dvije opcije. Možemo odustati i žaliti sami sebe, plakati te misliti "O moj Bože". No, imamo i drugu težu opciju. Moramo iskoristiti drugu šansu, koju ćemo hvala Bogu dobiti. To su samo dvije utakmice i moramo pronaći snagu u sebi, rekao je Bilić.


WBA je ostao na 82 boda, pet manje od vodećeg Leedsa, a jednim više od trećeg Brentforda, no uz utakmicu više od ta dva sastava.

Leeds je osigurao jedno od prva dva mjesta koja izravno vode u Premier ligu, dok bi WBA po prvi put mogao ostati bez jedne od prve dvije pozicije na ljestvici nakon čak 35 kola u slučaju da Brentford u subotu ne izgubi na gostovanju kod Stoke Cityja. U slučaju remija Stokea i Brentforda, Brentford će preskočiti WBA prije posljednjeg kola zbog bolje razlike pogodaka.

- Popustili smo pod pritiskom. Naravno da su dečki htjeli najbolje, ali smo bili blokirani. Imali smo sve u svojim rukama, ali nismo dobro reagirali kad smo trebali. To je frustrirajuće, zaključio je bivši hrvatski izbornik.