Jorge Jesus napušta Flamengo i vraća se u Benficu

Prema navodima portugalskih medija, trener aktualnog prvaka Južne Amerike Flamenga iz Rio de Janeira Jorge Jesus (65) sljedeće će se sezone vratiti na klupu najtrofejnijeg portugalskog kluba Benfice.

Jorge Jesus je vodio Benficu od 2009. do 2015. godine te je u tom razdoblju osvojio tri naslova prvaka Portugala i dva puta je stizao do finala Europske lige, a zatim je preuzeo gradskog rivala Sporting s kojim je u tri sezone uspio osvojiti tek jedan Kup. 

U lipnju prošle godine Jorge Jesus je preuezo Flamengo te je s klubom iz Rio de Janeira u godini dana osvojio pet trofeja, Copu Libertadores, prvenstvo Brazila, Brazilski kup, južnoamerički Superkup i prvenstvo države Rio de Janeiro.

Ipak, zbog nesigurnosti koju je prouzrokovao koronavirus u Brazilu, koji je drugi po broju zaraženih u svijetu, te odvojenosti od obitelji Jorge Jesus se, čini se, odlučio na povratak u domovinu.

Flamengo je sada u potrazi za novim trenerom, a kao kandidati se spominju i bivši brazilski izbornik Luiz Felipe Scolari, bivši napadač Flamenga i brazilske reprezentacije Renato Portaluppi kao i prvi čovjek struke hita talijanskog prvenstva Atalante Gian Piero Gasperini.