Kek odbio Dinamo, ostaje slovenski izbornik

Izbornik slovenske nogometne reprezentacije Matjaž Kek (58) ipak neće preuzeti zagrebački Dinamo i ostaje za kormilom nacionalne vrste, objavio je Slovenski nogometni savez (NZS).

Kek je dobio ponudu hrvatskog prvaka i premda se činilo kako će preseliti u Maksimir, nakon razgovora s vodstvom NZS-a odlučio je ostati u domovini.

Slovenski izbornik još je prošlog četvrtka obavijestio predsjednika Slovenskog nogometnog saveza Radenka Mijatovića o Dinamovom interesu za njegove usluge. Mijatović je tada kazao kako se nada da Kek usprkos izdašnoj Dinamovoj ponudi ostati u Sloveniji.

Nakon toga još su nekoliko puta razgovarali. Posljednji su se put sastali u srijedu prije utakmice Celja i Triglava, a potom su utakmicu zajedno gledali na tribinama celjskog stadiona.


Kek je  drugi put slovensku reprezentaciju preuzeo u studenom 2018. i ima ugovor do kraja kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2024.

Reprezentaciju je preuzeo nakon što je završio vrlo uspješnu klupsku suradnju s Rijekom. Na Rujevici je proveo pet godina osvojivši dvostruku krunu 2017. Tijekom karijere vodio je i Maribor, te Al Ittihad, a prvi put je vodio "zmajeve" od 2007. do 2011.

Dinamo je prošlog tjedna uručio otkaz treneru Igoru Jovićeviću, a momčad do kraja sezone vodi sportski direktor Zoran Mamić.